Veelzijdig in elektrotechnische producten
Selecteer een pagina

 

Home » Stekkers » Noodstroomschakelaars » Algemene informatie noodstroomschakelaars

 

Algemene informatie noodstroomschakelaars

REMA noodschakelaars zijn ontworpen en geconstrueerd om de bediener bij onvoorzienbare gebeurtenissen bij batterij aangedreven voertuigen te beschermen.

Een simpele druk op de rode schakelaarknop onderbreekt direct de stroomkring in het voertuig. Door een veerschakelmechanisme in het bekrachtigingsysteem wordt de uitschakelprocedure zelfstandig volledig uitgevoerd.

REMA noodschakelaars zijn vervaardigd uit niet ontvlambaar en extreem hittebestendig UP materiaal met de brandbaarheids classificering UL 94 v0 (zwaar ontvlambaar en zelfdovend).

De massieve contacten bestaan uit verzilverde en cadmium vrij E-Cu koper en voldoen aan de DIN 40.500. Om een optimale positie van de contactvlakken te bewerkstelligen zijn de contacten in een drie-benige geometrische vorm geconstrueerd, waardoor zij probleemloos functioneren. De bladveren onderbreken van de vlamboog tussen de contactendelen in een fractie van een seconde.
Door hun elektrostatische kracht blazen de magneten het vlamboogplasma uit en worden daardoor verbrandingen op de contactoppervlakten vermeden.

Dit zorgt zelf na vele uitschakelingen voor een hoge levensduur en een optimaal geleidingsvermogen. Zowel de types RN, RNA en RNS zijn van dit principe voorzien.

REMA noodschakelaars beschikken over:
– Een hoge contact druk met behulp van spiraalveren
– De stamper is vervaardigd uit extreem warmte resistent en duurzaam ARNITE materiaal
– simpel mechanisch concept gerealiseerd met een klein aantal onderdelen.